Chára si pripísal plusku, jeho tím vyhral 5:2

07.05.2013 Celý región

New York (TASR) - Hokejisti Bostonu zvíťazili v treťom zápase 1. kola play off zámorskej NHL na ľade Toronta 5:2 a ujali sa vedenia v sérii 2:1. Slovenský obranca Zdeno Chára zaznamenal dva strelecké pokusy, sedem bodyčekov a pripísal si jeden plusový bod, s 27 minútami a 31 sekundami bol kapitán Bruins najvyťaženejším korčuliarom v stretnutí.
Domáci Maple Leafs boli vo vypredanej hale Air Canada Centre aktívnejší na strely, keď na fínskeho brankára "medveďov" Tuukku Raska vyslali až 47 pokusov, ale k zemi ich zrážali vlastné chyby. Boston ich dokázal využiť a získal dôležité víťazstvo. "Hrali sme veľmi dobrý tímový hokej. Možno sme nemali toľko šancí ako v prvom zápase, ale odohrali sme solídny duel na súperovom ľade," povedal pre zámorské médiá český center David Krejčí, ktorý gólom do prázdnej bránky poistil triumf Bruins a pridal dve asistencie. Dvadsaťsedemročný rodák zo Šternberku je so siedmimi bodmi najproduktívnejším hráčom play off. Veľmi dobrý duel odohral aj Chára, ktorý síce nebodoval, ale na ľade strávil takmer polovicu zápasu.
Prvý bod vo vyraďovacej časti získal 41-ročný český veterán Jaromír Jágr, keď ukradol za bránkou puk Ryan O'Byrneovi a poslal do gólovky Richa Peverleyho. Pre Jágra to bol už 190. bod v kariére v play off a v historických tabuľkách sa dotiahol na šiesteho Bretta Hulla. V jednom z miest originálnej šestky NHL sa play off zápas hral prvýkrát od roku 2004 a kanadskí diváci sa už nevedeli dočkať. "Diváci boli vynikajúci a vytvorili skvelú a hlučnú atmosféru," povedal krídelník Toronta James van Riemsdyk. Štvrtý zápas série je na programe v noci na štvrtok.
 

Vyberte región